מזונות אישה למי מגיע?
מזונות אישה – אקט הנישואין יוצר זכויות וחבויות הדדיות בין הבעל לאישה, כאשר אחת מחבויות הבעל כלפי אשתו, הנה לזון אותה ("מזונות").
אישה זכאית למזונותיה, כל עוד היא נשואה והחבות למזונותיה תמה במועד הגט או במקרה ואינה זכאית למזונות.
מה כוללים מזונות אישה?
הגדרת המונח "מזונות", כוללת: מזון, מדור (שכר דירה או משכנתא ואף את הוצאות החזקת המדור), ביגוד והנעלה, הוצאות רפואיות, אחזקת רכב, קוסמטיקה ואיפור, בילויים, חוגים וכדומה.
איך יקבעו המזונות?
הכלל שלאורו ייקבע שיעור מזונות האישה הוא, שיהיו תואמים לרמת החיים אליה הורגלה בבית בעלה "עולה עמו ואינה יורדת עמו".
אישה רשאית לפנות לבימ"ש/לביה"ד בתביעה לפסיקת מזונותיה ומדורה בכל עת במהלך נישואיה ושיעור מזונות האישה יקבע עפ"י מקורות ההכנסה של הבעל לרבות הכנסה ממשלח ידו, רכושו ומכל מקור הכנסה אחר, ומקורות ההכנסה של האישה, הכוללים את כספי השתכרותה ופירותיה מנכסיה (במידה ויש לה נכסים). הכנסותיה של האישה יקוזזו מגובה המזונות להן היא זכאית, עד לרמת החיים אליה היא הורגלה בבית בעלה.
סכום המזונות אינו קבוע, הוא תלוי נסיבות המקרה הספציפי וכן תלוי ההרכב שדן בתביעה.
מהו המקור לחובת הבעל?
המקור לחובת הבעל לזון את אשתו, הוא הדין האישי ולגבי יהודים – דין תורה. כאשר מדובר באדם שאינו יהודי ואין לו דין אישי המוכר בארץ יחולו עליו הוראות חוק המזונות.
מתי לא חייב בעל במזונות?
מזונות אישה או מזונות ילדים משולמים לה עד למועד הגט או עד שניתן בבית הדין הרבני פסק דין שמחייב אותה להתגרש מבעלה, או שנקבע שאיננה זכאית למזונות.
אישה אינה זכאית למזונות, אם הוכח כי זנתה תחת בעלה (הוכח כי ביצעה מעשה ניאוף עם אחר, או שעשתה מעשים שלא נאותים לאישה נשואה וכו'). אישה אינה זכאית למזונות אם הכנסותיה מספיקות לה לסיפוק רמת החיים לה היא רגילה.
חשוב לדעת : כל הקשור לדיני מזונות המשפט הישראלי מתבסס על ההלכה היהודית הפיסקה קובעת שחובה דמי המזונות חלה על האב. תשלום מזונות ילדים משמשים לקיומם היומיומי של הילדים והתשלום מגיע לאישה.